De qeridoo kidgoo 2 is een fietskar voor twee kleine kinderen. Hij is 85 cm breed en makkelijk op te vouwen tot een klein pakketje. Je zou hem dan mee kunnen nemen in de auto.
Je kunt deze fietskar gemakkelijk ombouwen tot een buggy.
Wij hebben twee adapters erbij zodat we de fietskar aan onze fietsen kunnen hangen binnen een paar minuten tijd.
Al eerder schreef ik dat de fietskar bij ons op de oprit staat, zodat we hem gemakkelijk kunnen pakken. Ik heb wel een slot erbij gekocht van 10 meter. 5 meter was eigenlijk genoeg geweest. Omdat de wielen van de fietskar er met een klik op de knop uit te halen zijn, haal je het fietsslot door alle banden heen.
Waar gebruik ik het voor?
Ik moet onze dochter drie keer in de week wegbrengen en dat deed ik voorheen met de auto. Het is een fietsrit van iets meer dan 7 km dus gemakkelijk te fietsen. En de route is prachtig. Hier gebruik ik de fietskar nu het meeste voor.
Ik wil het ook gaan gebruiken in de zomer voor uitjes naar het bos, of de kinderboerderij en misschien ook een langere wandeling.
Tijdens de testfase binnen in huis, heb ik ze naast elkaar gezet in de kar zonder schaal. Dat ziet er best wel stoer uit. De kidgoo2 heeft hoofdsteunen en gordels die super handig zijn, want je kan ze afzonderlijk van elkaar erin klikken. Dus eerst de gordel voor de rechterkant en dan de gordel voor de linkerkant. Geen gehannes dus!
Ik heb vanochtend even wat foto's gemaakt van de fietskar tijdens mijn ochtendrondje.
Het vlaggetje wat je er in kunt zetten vind ik ook heel fijn. Geeft toch net het overige verkeer meer zicht op de kar.Al fiets ik zelf door de polder heen en zie ik bijna geen auto's.
Aangezien ik nog al wel eens een klim moet maken op mijn route ben ik toch wel blij met de fiets die ik kreeg van vrienden.
Wat zijn de voor- en nadelen?
Het handige van de kar vind ik dat je het ook kunt gebruiken als buggy. Hij ziet er daarnaast erg leuk uit. Je hebt een apart wind, regen en zonnescherm in de kar. Ik heb er zelf ook een regenhoes bij gekocht, dus als het heel hard regent vind ik het een fijn gevoel dat de kinderen hier geen last van hebben.
Het bijzondere aan deze kar is ook dat je de vering kan afstellen. Zo hebben de kinderen zo min mogelijk last van al het getril als ik over de landweggetjes race. (overigens raadt Qeridoo aan dat je max 25 km/uur rijdt met de kar)
De nadelen die ik tot nu toe kan vinden is:
Als ik met de kinderen aankom op de groep en ik de fietskar niet afkoppel, is het wel even pittig om alles dicht te krijgen omdat je met een baby op je arm niet zo gemakkelijk even alle gespjes dicht klikt. Als het dus een keer hard regent, baal ik wel even bij aankomst.
De fietskar is toch iets breder dan ik had verwacht. Ik heb een tweelingbuggy gehad van easywalker en die pastte in huis net door de deur. Bij deze wagen past dat net niet.
Ook gaf de verkoper aan dat je gemakkelijk de fietskar omtovert tot buggy en meeneemt in de supermarkt of trein. De supermarkt vind ik persoonlijk geen optie. Hij lijkt me toch wat te breed. Je moet sowieso bij een supermarkt die een rij heeft voor rolstoelen/grote buggy's. En dan nog, vraag ik het me af..of hij erdoor past. En in de stad, ...no way! Je past echt niet door de deuren heen van de café's. Kortom, dan hadden we beter de een persoons buggy kunnen aanschaffen.
In de trein is geen optie. Op fora online lees ik dat je geen fietskar mag meenemen in de trein. Nou vraag ik me wel af, of het niet kan als je deze opvouwt als het kleine pakketje. Niemand die dan weet wat het is en bagage nemen mensen ook regelmatig mee. Dat zou dus nog wel een optie kunnen zijn.
Nog tips?
1.
De fietskar zit vast met een pin en een band die je voor de veiligheid vast kunt maken.
Oefen daar even een paar keer mee, voordat je het gaat gebruiken. Ik kan het er nu zo opkrijgen, maar er af krijgen gaat wat stroever (en dat is maar goed ook).
Ik kreeg van vrienden een elektrische fiets cadeau die ze hadden opgeknapt. De accu's doen het niet allemaal even goed, maar dat is uitproberen en het scheelt toch wel erg veel als je omhoog moet op een heuvel. Dus, mocht je zoiets tot je beschikking hebben lijkt het mij wel extra fijn. Zonder elektrische ondersteuning heb ik nog niet geprobeerd, maar ga ik ook nog proberen in de toekomst.
3.
Als je de fietskar ook gaat gebruiken als buggy bedenk je dan waar je ermee wilt gaan lopen. Een supermarkt ingaan, kan, maar is niet écht praktisch. Tenzij je een fietskar voor 1 kind omtovert tot buggy.
Kijk ook maar eens naar dit filmpje, daar wordt dat even voorgedaan:
OHJÁ: iets wat ik me ook bedenk...je kunt in deze wagen erg veel boosdchappen kwijt achter.
Ik heb daar geen foto van gemaakt, maar je hebt achter de bank nog een plek voor een shopper.
Ik neem vaak achterin mijn regenjas mee, regenjas voor de wagen, buggywiel, extra accu, tas voor mijn dochter, evt. fietsslot.
Kortom... heerlijk! En dat hebben niet alle fietskarren.
Ik ben erg fan van deze wagen. De kinderen en ik fietsen nu lekker veel. Als het regent kan ik nog wel eens miepen, maar als ik dan thuis ben en weer bedenk dat we toch van A naar B zijn gekomen in een mum van tijd ben ik hardstikke blij. Ik ging een keer met de bus omdat het regende, maar ik was zoveel tijd kwijt en ook erg nat van al het wandelen onderweg met de kinderen. Voor ons, is dat dus echt geen optie. Ik neem achterin ook altijd het extra wieltje mee voor de buggyfunctie, zodat als er iets onderweg zou gebeuren met de fiets, ik toch nog verder kan lopen met de buggy.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten